maanantai 14. joulukuuta 2015

Terveisiä Taipalsaarelta!

Joulu lähestyy ja samalla myös vuosi 2015 käy vähiin. Tämä tarkoittaa Luotsie-hankkeessa sitä, että ensi vuoden suunnitelmia lyödään lukkoon kaiken aikaa. Kaikenlaista mielenkiintoista on luvassa, myös kaikille avoimia tilaisuuksia, joiden toivomme hyödyttävän luovan alan kenttää laajasti. Näistä lisätietoa tulee ensi vuoden puolella! Lisäksi pienryhmätyöskentely jatkuu kaiken aikaa. Haemme myös rahoitusta jatkoa varten, ja sitä silmällä pitäen pidämme silmät ja korvat auki jatkuvasti uusia kehittämiskohteita ja yhteistyötahoja varten.

Luotsie -hanke lupaa toteuttaa pilottikokeiluja, mutta mitä tällä oikeasti tarkoitetaan? Pilotointi itsessään voi tarkoittaa melkein mitä tahansa – sisällöt määräytyvät konkreettisten tarpeiden mukaan. Pisimmälle olemme tähän asti edenneet Taipalsaaren kunnan kanssa. Siellä sivistystoimi on hyvällä vireellä lähtenyt mukaan kehittämään toimintansa osa-alueita yhteistyössä kanssamme. Kiitos sinne jo nyt aktiivisesta osallistumisesta! Mutta mitä tämä tekeminen on käytännössä tarkoittanut?


Ensinnäkin suuntasimme kahteen kertaan Taipalsaarelle ennakkoon kuulemaan mitä toiveita, tarpeita, unelmia ja visioita kunnalla on. Saimme kasaan ison kasan ideoita, joita lähteä viemään eteenpäin. Kolmannella kerralla Taipalsaarella vieraillessamme meillä oli mukana myös opiskelijavahvistusta sekä ammattilaiskouluttaja, joka auttoi poimimaan parhaita ideoita jatkotyöskentelyä varten.

Työt Taipalsaaren osalta jatkuvat ensi vuonna siten, että yksi liiketalouden opiskelija on tekemässä heidän tarpeisiinsa soveltuvaa opinnäytetyötä. Tämän työn teemaan liittyen järjestämme asianosaisille kunnan työntekijöille oman koulutuspäivän tammikuussa. Meillä on myös tarjota laaja paikallisten luovien alojen osaajien verkosto, joiden osaamista jatkossa välitämme kunnassa esille nouseviin ongelmiin.Toinen pilotti pyörähtää tammikuussa käyntiin enemmän yrittäjävetoisena kokeiluna. Mitä siitä seuraa, kerron lisää kun pääsemme käytännön hommiin!

Jatkossa voit saada kätevästi tietoa ajankohtaisista Luotsie-hankkeen ja yleisemminkin eteläkarjalaisten luovien alojen asioista säännöllisesti julkaistavassa uutiskirjeessämme.


Mukavaa joulunodotusta!

Heini Kähkönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti