maanantai 11. tammikuuta 2016

Opiskelijoiden rekrytointi - mahdollisuuksia luovien alojen osaajille!

Iloista tätä vuotta!

Luotsie-hankkeen yksi tavoite on yhdistää keskenään eteläkarjalaisia oppilaitos- ja yritysmaailmoja. Tässä muutamia tärppejä siitä, kuinka yhdistymistä voi tapahtua.

1. Opinnäytetyöpörssi

Olen saanut hyvin viestejä opinnäytetyö- ja harjoittelupaikkoja kaipaavilta opiskelijoita (lisääkin toki otetaan vastaan kaiken aikaa). Jotta oikeat ihmiset voivat kohdata, tänne blogisivuille on tehty opinnäytetyöpörssi.

Tämän "pörssisivun" linkkiä jaetaan oppilaitoksissa eteenpäin, joten jos olet paikallinen luovan alan osaaja ja haluat tietosi mukaan listaan, kerro meille!Nyt tammi-helmikuun vaihteessa Luotsie osallistuu kahteen tapahtumaan, jonne toivotamme luovan alan osaajat tervetulleiksi mukaan! Rekrytorit tarjoavat mahdollisuuden esittellä toimintaa matalalla kynnyksellä. Pisteelläämme näissä oppilaitosten tiloissa järjestettävissä rekrytoreissa voit vaikka vain piipahtaa tai tulla käymään pidemmäksikin aikaa.


2. SAUMA kontakti- ja rekrytointitapahtuma 26.1. klo 10-12

PAIKKA: Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilastalo (Laserkatu 10)

SAUMA yhdistää LUT:n ja Saimian palvelut yritysten kehittämistarpeisiin ja tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden rekrytoida tulevaisuuden osaajia, kasvattaa tunnettavuutta sekä tutustua LUT:n ja Saimian palveluihin ja yhteistyömahdollisuuksiin.

Aamupäivällä klo 10.00–12.00 järjestetään messutyyppinen rekrytointitapahtuma, jonne yrityksien on mahdollista varata näytteilleasettajapaikka.

Luotsie-hanke on jo varannut tilaisuudesta oman pisteen, jonne kuka tahansa luovan alan toimija voi tulla mukaan. Tilaisuus on täysin ilmainen. Et siis tarvitse varata omaa pistettä tai olla paikalla koko kahta tuntia. Voit ilmoittautua kertomaan toiminnastasi haluamasi ajan. Jokainen, joka tulee paikan päälle lyhyeksikin aikaa itse toimintaansa esittelemään, saa ständillemme esitteensä jakoon koko kahdeksi tunniksi.

Samana päivänä Sauman kanssa Skinnarilan kampuksella järjestetään myös DuuniDay-rekrytointitapahtuma, joten opiskelijoita ja yrityksiä on paljon liikkeellä.

Jos osallistuminen kiinnostaa, ilmoittaudu minulle: heini.kahkonen(at)humak.fi!


3. Saimian hotelli- ja ravintola-alan Rekrypäivä Imatralla 3.2.

Saimia järjestää myös toisen rekry-tapahtuman Imatralla, johon voimme yhteispisteellä osallistua.

Tilaisuudessa on mahdollisuuksia, jos…
• haet täydennystä henkilökuntaan
• etsit sesonki-, extra- tai projektityöntekijöitä
• tarvitset talkoolaisia
• haluat tarjota harjoittelupaikkaa
• haluat esitellä yritystäsi/yhteisöäsi opiskelijoille
• olet kiinnostunut opinnäytetyöhön liittyvästä yhteistyöstä
• haluat lisää tietoa yhteistyömahdollisuuksista Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa

Aika: Keskiviikko 3.2.2016 klo 13–15
Paikka: Saimaan ammattikorkeakoulu, Linnalan kampus, Tietäjänkatu 5, Imatra

"Saimaan AMK:ssa opiskelee yli 200 restonomiopiskelijaa joko suomenkielisessä tai englanninkielisessä koulutusohjelmassa. Opiskelijat tarvitsevat kontakteja alan yrityksiin ja yhteisöihin, koska opintoihin sisältyy mm. harjoittelua, alaan liittyvä ja sitä kehittävä opinnäytetyö sekä erilaisia projektiopintoja. Mukaan on kutsuttu myös Saimaan ammattiopiston matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opiskelijat opettajineen Imatralta."

Imatran tapahtumaankin on varattu yhteispiste Luotsie-hankkeelle! Mukana olijoiden ei tarvitse olla paikan päällä koko aikaa (mutta mahdollista sekin on) ja kaikki osallistujat saavat jättää esitteensä esille koko ajaksi Luotsie:n ständille. Linnalan kampuksella voit myös tavoittaa kuvataiteen linjan opiskelijoita!

Jos mahdollisuus kiinnostaa, ota tämänkin tiimoilta yhteyttä minuun: heini.kahkonen(at)humak.fi !


Ensisijaisesti mukaan tietysti toivotaan tahoja, jotka voivat esimerkiksi harjoitteluista maksaa palkkaakin, mutta esimerkiksi Imatran tapahtumaankin nimenomaan toivotetaan tervetulleiksi myös talkootyöläisiä kaipaavat tahot. Yhdessä kaikki ovat aina enemmän, siksi toivon meidän yhteispisteidemme olevan matalamman kynnyksen mahdollisuuksia osallistua näihin ilmaisiin tapahtumiin! On tärkeää, että luovat alat näkyvät oppilaitosten suuntaan.

Jos on lisäkysymyksiä, minulta saa lisätietoja.

Pakkasterveisin,

Heini Kähkönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti