torstai 12. marraskuuta 2015

Kuusi viikkoa takana: tilannekatsaus

Ulkona levittäytyvä marraskuun harmaus ei useaa meistä inspiroi juuri muuhun kuin peiton alle käpertymiseen ja talviunista haikailuun. Toisaalta joulu kolkuttelee jo ovella, mikä tarkoittaa monelle pienyrittäjälle yhtä vuoden kiireisintä sesonkia. Meidän lyhyt hankkeemme etenee viikko viikolta iltojen pimetessä ja on ollut erittäin inspiroivaa tutustua taas siihen mitä kaikkea alueellamme tapahtuu sekä ideoida hankkeen pilottikokeiluja! Nyt käytännön työskentelyä hankkeessa on takana jo kuusi viikkoa ja asiat ovat menneet mukavasti taas eteenpäin.

Ensi viikolla Luotsie -hankkeessa aloittaa lisävahvistus, kun saamme loppuvuodeksi avuksemme opiskelija-assistentin Saimaan ammattikorkeakoululta. Hän auttaa hankkeen opiskelijayhteistyöverkoston kasaamisessa. Kartoitamme kaiken aikaa asiakaspuolen tarpeita – tapaamisia ja ensimmäisiä työpajoja on jo sovittu. Kun tämän puolen tarpeet ovat tiedossa paremmin ja palaset saadaan loksahtamaan sitä kautta yhteen, mukaan aletaan kontaktoimaan yhä enemmän myös luovan alan osaajia.

Hankkeen edetessä tulemme tarvitsemaan yhä enemmän ammattilaisia vetämään työpajoja ja koulutuksia tuleville pilottiryhmille, jotta saisimme yhteistyöskentelystä mahdollisimman paljon irti. Jos tiedät paikallisia tällaisia palveluja tarjoavia tahoja, saa vinkata!

Luotsie -hankkeessa ei tällä hetkellä ole meneillään mitään kaikille avoimia tilaisuuksia, mutta tässä loppuun kaksi mielenkiintoista muiden järjestämää seminaari-vinkkiä Lappeenrannasta:

Hyvinvoinnin välitystoimisto -hanke järjestää avoimen seminaarin Lappeenrannassa Saimaan ammattikorkeakoulun tiloissa pe 20.11. klo 11–15 teemalla ”Osallistavan taiteen ympäristöt”. Tilaisuus myös striimataan. Hyvinvoinnin välitystoimisto on Turun ja Jyväskylän seuduilla sekä Kaakkois-Suomessa toimiva ESR-rahoitteinen valtakunnallinen osaamis-, innovaatio- ja välitysverkosto, jossa toimivat taiteilijat, tuottajat sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset. Lue tilaisuudesta lisää täältä: KLIK!

Lappeenrannan teknillisen yliopiston LARES –lasertaideresidenssin loppuseminaari ja näyttelyn avajaiset pidetään 4.12.2015 Skinnarilan kampuksella. Seminaarissa kuullaan projektin mielenkiintoisista tuloksista niin taiteilijoiden kuin laser-teknologiankin näkökulmasta. Seminaari alkaa klo 10 ja näyttelyn avajaiset järjestetään klo 14:30 alkaen. Näyttely on avoinna 7.12.–18.12. arkisin ma-pe klo 8-18. Seminaari ja näyttely ovat kaikille avoimia ja ilmaisia tapahtumia. Lue lisää täältä: KLIK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti