perjantai 6. marraskuuta 2015

Kokeillen etenemistä ja viikonlopun menovinkit

Olen luotsannut Luotsie -hanketta nyt kuukauden ajan ja on ollut ilo huomata, kuinka aktiivista toimintaa luovien alojen saralla Etelä-Karjalassa onkin taas meneillään! Kiitos jo nyt kaikille, jotka olitte mukana maanantaina info-tilaisuudessa tai olette olleet minuun päin yhteyksissä. Olen kasannut taas itselleni päivitettyä tietämystä luovien alojen paikallisosaamisesta, jotta voimme lähteä ”kauppaamaan” pilottikohteisiin sitä kuinka hienoa taitavuutta lähialueellamme onkaan tarjolla. Voit kertoa osaamisestasi minulle vielä ensi viikon alkuun asti, ensi viikolla viemme hankkeen kokeiluja taas askeleen eteenpäin.

Hanke etenee testaten ja kokeillen. Tämänkaltainen kokeilukulttuuri on tuttu esimerkiksi useista nykyajan teknologiayrityksistä – puolivalmiita tuotteita tuodaan testattavaksi asiakkaille sen sijaan, että suunnittelutyö hiottaisiin loppuun asti suljettujen ovien takana. Vaikka nyt alkuun pilotteihin ei voida mahduttaa kaikkea ja kaikille, uskon hankkeen tulosten hyödyttävän laajemmalla skaalalla. Testien tuloksia hyödynnetään tulevaisuudessa paikallisissa oppilaitoksissa ja niistä kerrotaan eteenpäin luovien alojen taitajille ja muutenkin laajasti kaikille kiinnostuneille. Olivatpa tulokset mitä tahansa – myös epäonnistumisista voidaan ottaa oppia! Jos asiakkaat ja myyjät eivät löydä yhteistä säveltä, sekin on jo mielenkiintoinen tutkimuskohde: miksi näin on ja mitä pitää tehdä, jotta tulevaisuudessa tilanne olisi toinen?Hankkeessa tiedon kasaaminen ja kokeilujen eteenpäin vieminen menee siis kaiken aikaa eteenpäin ja tiedotan siitä kuun edetessä lisää. Sillä välin suosittelen lämpimästi ottamaan kaiken ilon irti Etelä-Karjalan aktiivisesta kulttuurielämästä tämän marraskuun harmauden keskellä! Tässä muutamia poimintoja lähiaikojen tarjonnasta:

  •         Imatran ensimmäiset Taidemessut ovat vielä auki tänään ja huomenna 6.-7.11. Imatran kulttuurikeskus Virrassa. Tarjolla on monipuolisesti koko Kaakkois-Suomen kuva-, koru-, valokuvataiteilijoiden ja taidekäsityöläisten tuotantoa. Messuilla voit ostaa taiteilijoiden tuotteita ja kysellä paikalla olevilta taiteilijoilta heidän töistään.
  •         Taidemessutkin ovat osa Imatran Taideviikkoa, jota vietetään 5.-22.11. Tarjolla on monipuolisesti kulttuuria: teatteria, musiikkia, taidetta, kirjoittamis- ja mediatyöpajoja, luentoja ja vaikka mitä ohjelmaa kaiken ikäisille. Koko ohjelman löydät täältä: KLIK!
  •         Taideviikon ajan Imatran Koskenpartaalla on auki kulttuurikahvila, putiikki ja galleria Hui säi säi.
  •         Koko Etelä-Karjalan alueella vietetään lastenkulttuurikeskus Metkun järjestämiä Metkat lastenkulttuuriviikkoja 6.-22.11. Lapsille ja nuorille on kaikenlaista kulttuuritarjontaa kahden viikon ajan ympäri maakunnan.
  •          Lappeenrannassa taas järjestetään 6.-8.11. ”Viimeinensammuttaa valot” -nuorison taidetapahtuma. Tapahtuma on avoin ja ilmainen, se järjestetään Lappeenrannan vanhan kaupunginteatterin tiloissa.

Isänpäiväviikonloppuna ei siis ainakin ole tapahtumien puutteesta ole puutetta, tervemenoa mukaan paikallisiin kulttuuririentoihin!


Heini Kähkönen

heini.kahkonen(at)humak.fi


Ps. Bloggauksen kuva on otettu tänä aamuna erään joutsenolaisen kadun varrelta - marraskuussakin on valoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti