tiistai 26. huhtikuuta 2016

Imatra - Ruokolahti -saaristopyöräily 19.6.

Pyöräilyä maaseutumaisemissa ja Saimaan saarissa, paikalliskulttuuria, järviristeilyä ja geomatkailukohteita. Kaikkea tätä tarjoaa Saaristopyöräily Imatra-Ruokolahti su 19.6.2016!

Kesällä Etelä-Karjalassa tapahtuu monenlaista, oman lisänsä tapahtumatarjontaan tuo Saaristopyöräily. Jukolan viestin kanssa samana viikonloppuna voi myös suunnistaa pyöräillen.

Imatran ja Ruokolahden saaristomaisemissa pääsee 19.6. pyöräilyn ohessa tutustumaan paikallisiin matkailukohteisiin, geomatkailuun ja paikalliskulttuuriin. Tapahtumassa on mahdollista nostaa myös esille monenlaista luovan alan osaamista!

Voit kiertää rasteja reitillä, joka alkaa Vuoksen kalastuspuistosta Imatralta, kulkee Ruokolahden kirkonmäen, Salosaaren ja Äitsaaren kautta Karhusalmen lossille ja sieltä Mietinsaaren Temoniemeen, jossa on kivikautinen asuinpaikka ja salpa-asemia. Mietinsaaresta matka jatkuu paikallisten risteily-yrittäjien kuljetuksella Imatralle Lammassaareen. Voit joko kiertää koko reitin (n. 50 km + laivamatka), kulkea vain jonkin rastivälin tai vaikkapa käydä vain risteilemässä!

Jos haluat mukaan rastikohteeksi, nyt voit ilmoittautua mukaan! Myös reitin ulkopuolella olevat paikalliset toimijat ovat tervetulleita mukaan pystyttämään rasteja matkan varrelle!

Tapahtuman teemoja ovat paikalliskulttuuri, geomatkailu, luonto ja liikunta. Haluamme nostaa esiin paikallista osaamista. Voit pistää pystyyn pop up -rastikohteen näihin teemoihin liittyen. Haluatko myydä matkailijoille leivonnaisia, tarjota levähdyspaikan tai kertoa paikallishistoriasta? Pyöräilymatkailu on vahvasti nosteessa ja tapahtuma nostaa esille uusia palveluja ja tuotteita.

Tapahtumaa järjestetään monialaisella joukolla. 
Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Vuoksen Lautturi Oy. 
Yhteistyökumppaneina tapahtuman järjestäjinä toimivat Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö, Humak TKI-Etelä-Karjalan Luotsie-hanke, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy ja Saimaa geomatkailukohteeksi -hanke. 

Tapahtuman aikataulu:
Klo 8.30–10.00 lähtö Vuoksen kalastuspuistosta Varpasaaresta.
Reitille voi lähteä myös käymättä Varpasaaressa matkan varrelta.
Klo 11.00–15.00 risteilyalukset liikennöivät Mietinsaaren ja Lammassaaren väliä.
Laivakuljetus 13e/suunta, muuten tapahtuma on ilmainen.

Lisätietoa tapahtumasta: 
Vuoksen Kalastuspuisto / Taisto Kainulainen 0400 655 848, taistokainulainen(at)hotmail.com
Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö / Hanna Ollikainen 040 823 5105, hanna.ollikainen(at)ekarjala.fi

Ilmoittautumiset rastikohteeksi (16.5. mennessä) ja lisätietoa:
Heini Kähkönen, Humak, heini.kahkonen(at)humak.fi, puh. 020 7621 368

Tapahtuman kartan näet täällä: KLIK! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti