keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Rahoitusta luovan osaamisen hankkeille

Hankerahoitus voi mahdollistaa uusien ideoiden edelleen kehittämisen. Vierailin Creative and Inclusive Finlandin järjestämässä info-tilaisuudessa Mikkelissä alkuviikosta. Tapahtumassa esiteltiin Itä-Suomen alueen toimijoille nyt syksyllä käynnissä olevaa valtakunnallista Luovaa osaamista -hankehakua. Samalla osallistujat saivat esitellä omia hankeideoitaan ja paikalla olleet asiantuntijat sparrasivat niitä eteenpäin.

Valtakunnallinen ESR-rahoitteinen ”Luovaa osaamista” -hankehaku on tänä vuonna pyritty tekemään mahdollisimman kevyeksi ja helposti lähestyttäväksi, jotta hyviä hankeideoita tulisi muiltakin kuin rutinoiltuneilta hankkeiden vetäjiltä. Ideahaun deadline on 15.9., ideahakulomakkeen löydät täältä: KLIK! Ideahakuloma on tehty mahdollisimman lyhyeksi ja yksinkertaiseksi, jotta myös sellaiset tahot, jotka eivät normaalisti hankehakuja täytä, rohkaistuisivat hakemaan. Kannattaa käydä kurkkaamassa lomaketta, joka sisältää vain muutaman yksinkertaisen kohdan. Hyviä hankeideoita, joiden toteutuspuoli ei ole vielä loppuun asti mietitty, autetaan ja sparrataan eteenpäin.

Aivan kaikenlaiset ideat eivät ole rahoittamiskelpoisia. Ensinnäkin hankeidean on kohdistuttava luovan alan toimijoihin ja sellaisiin yhdistelmiin, joissa luovaa osaamista tuodaan uusille aloille. Hankkeiden on oltava valtakunnallisia tai skaalauduttava muuallekin. Tässäkin asiassa on mahdollista saada apua, jos ideavaiheessa jätetty hankeidea on hyvä. Hankehaussa rahoitetaan jopa kolme-vuotisia hankkeita. Ideahaku päättyy 15.9.2016, jonka jälkeen jatkoon päässeiden hankkeiden osalta varsinainen haku päättyy 30.11.2016.

Mikkelin info-tilaisuudessa keskusteltiin millaiset tahot voivat olla hakijoina. Yksittäiset ihmiset tai yritykset eivät luultavasti rahoitusta saa, mutta kannattaa kuitenkin olla hyvin matalla kynnyksellä yhteyksissä rahoittajan suuntaan ja pyytää apua. Heidän tehtävänsä on saada Suomessa alulle uudenlaisia, monialaisia ja merkittäviä hankkeita. Niissä voivat myös yksittäiset toteuttajat olla mukana osatoteuttajina. Rahoittajataho voi hakuvaiheessa olla apuna sen suhteen, mikä rahoitus ja yhteistyökumppani voi auttaa juuri sinun ideaasi.

Lisätietoja hankehaun sisällöistä löydät täältä hakijan oppaasta: KLIK!

Rohkeasti hankeideoita miettimään! Ideoita miettiessä kannattaa myös muistaa, että me Humanistisessa ammattikorkeakoulussa olemme kokenut hanketoimija ja toimimme nimenomaan luovan osaamisen kentällä. Joten Etelä-Karjalan alueella toimiessa myös me Humak TKI-Etelä-Karjalassa mielellämme toimimme yhteistyökumppanina ja apuna luovan alan kehittämiseen liittyvissä hankkeissa. Usein hankehauissa monialaisuus ja yhteistyökumppanit ratkaisevat, joten ideoiden jakaminen ei ole keltään pois, vaan yhdessä voimme saada aikaan enemmän.

Heini Kähkönen
heini.kahkonen(at)humak.fi
puh. 020 7621 368

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti