torstai 30. kesäkuuta 2016

Hyvinvointia kartoittamassa Taipalsaari-päivillä

Tulevana viikonloppuna vietetään Taipalsaaren kunnan järjestämiä Taipalsaari-päiviä. Kolmepäiväisen tapahtuman ohjelman löydät tapahtuman Facebook-sivuilta. Perjantaina vietetään nuorten iltaa, lauantaina koko perheen liikuntapäivää ja sunnuntaina perinnepäivää.

Luotsie-hanke on ollut mukana yhteistyössä Taipalsaaren kunnan sivistystoimen kanssa, kun kesätapahtumaa pitkin kevättä suunniteltiin. Juttua prosessista ja järjestelyistä kirjoittelin blogiin huhtikuussa. Tapahtumaa on tänä vuonna toteutettu vahvemmin kuntalaisten hyvinvointi ja yhteisöllisyys huomioiden. Mukana järjestelyissä ja osallistumassa tapahtumassa on paikallisia asukkaita, yhdistyksiä ja yrittäjiä.

Myös Luotse-hanke on näkyvillä viikonloppuna Taipalsaarella. Suuntaamme kunnan kanssa toteutettavassa yhteistyössämme jo tulevaan ja siihen minkälaisia hyvinvointia edistäviä kokeiluja loppuvuodesta toteutamme. Siihen mitkä seikat edistävät kuntalaisten hyvinvointia parhaiten vastaukset tietävät itse taipalsaarelaiset.

Perjantaina opiskelija-assistenttimme keräävät innopajassa nuorilta ideoita siihen, kuinka nuoret haluavat parantaa kouluviihtyvyyttä. Ehdotukset voivat olla pieniä ja arkisia. Nämä ehdotukset otetaan tosissaan, sillä ne menevät suoraan kunnan käyttöön ja hyvät ideat mahdollisesti hyödynnetään nyt kun uutta koulua rakennetaan.
Lauantaina ja sunnuntaina me hankkeen työntekijät olemme mukana oman pisteemme kanssa, jossa keräämme tapahtumiin osallistujilta ajatuksia ja nostoja siitä, mikä Taipalsaarella on hyvää sekä niistä seikoista, joita voisi vielä kehittää lisää. Toiveet jaotellaan neljän teeman alle: asukkaiden hyvinvointi, kunnan palvelut, harrastaminen ja vapaa-aika sekä haaveet ja toiveet. Myös nämä kerätyt tulokset menevät suoraan tiedoksi kunnalle, joten kannattaa käyttää hyödyksi mahdollisuus kertoa ajatuksiaan eteenpäin!
Tervetuloa mukaan!

Heini Kähkönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti