keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Sampon opiskelijat yritysyhteistyössä mukana

Luotsie-hankkeen ensimmäisessä vaiheessa alulle laitetussa tilamuutos-asiassa on kirjoiteltu tässä blogissa aiemminkin, esim. tässä kirjoituksessa: KLIK!

Kävin pari viikkoa sitten tutustumassa Saimaan ammattiopisto Sampon sisustusalan opiskelijoihin ja heidän kierrätysmateriaaleista valmistamiin raheihin. Rahit on teetetty tilaustyönä Nasta Technologiesille. Yritys hommasi rahit ja oppilaitos hoiti räsykuteet. Rahien verhoilut toteuttivat neljä sisustusalan artesaaniksi opiskelevaa sampolaista.

Rahit

Runkona raheissa toimivat Iskun vanhat rahit, jotka olivat käytössä Iso-Kristiinan oleskelutiloissa, mutta jouduttiin ilkivallan vuoksi sieltä poistamaan. Päällismateriaaleina on käytetty kierrätysmateriaaleista valmistettuja räsymattoja, jotka on tehty omista räsyistä alusta asti itse. Persoonalliset, luovat ratkaisut työympäristössä luovat viihtyvyyttä, kodinomaisuutta ja mieleenpainuvuutta.

Opiskelijat kiittelivät mahdollisuutta päästä tekemään opinnoissaan jotain käyttöön menevää. Näin he saavat arvokasta kokemusta tilaustöiden tekemisistä yritysyhteistyössä. Myös töiden erilaisuutta kiiteltiin – rahit toivat mukavaa vaihtelua esimerkiksi verhojen ompelulle. Opiskelijat tekevät tilaustöitä myös tavan kuluttajille, mutta yritystapaukset ovat mukava lisä.

Jenna Tolvanen on yksi rahien tekijöistä.

Kyselin opiskelijoilta heidän tulevaisuuden näkemyksistään työllistymisen tai yrittäjyyden saralla. Osa oli ajatellut yrittäjyyttä vaihtoehtona, osa ei. Puheissa vilahtelivat esimerkiksi haaveet muotoilualalle jatkokouluttautumisesta tai sisustuspuodin avaamisesta. Työharjoittelussa oli oltu mm. marketin sisustuspuolella. Kaikilla oli tiedossa ammattiopiston järjestämät yrittäjyyskurssit ja oppilaitoksen tarjoamat mahdollisuudet yrittäjyydestä oppimiseen. Osaamista paikallisissa kouluissa löytyy moneen lähtöön – sisustusartesaanit ovat tästä hyvä esimerkki. Toivottavasti heille löytyy jatkossa asiakaskuntaa ja markkinoita Etelä-Karjalan alueella.

Näiden tilaelementtien teossa mukana olosta opiskelijat kiittelivät hienona kokemuksena. Uudenlaiset materiaalit opettivat luovuutta ja ongelmaratkaisukykyä käytännössä. Vain tekemällä voi oppia sekä saada jalansijaa työelämästä ja kokemusta yritysyhteistyöstä.


Heini Kähkönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti